Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Naš čo'ek u Africi

E-mail Ispis PDF

Dragi prijatelji, ovih je dana iz tiska izašla knjiga 'Naš čo'ek u Africi' autora Željka Garmaza i Maje Sajler Garmaz, koja govori o mom misionarskom radu u Ugandi i Ruandi te svemu onome što bi vas moglo zanimati o tim zemljama, odnosno običajima u istočnoj Africi. Nije sad da se hvalim knjigom, iako sam sretan kako je to sve ispalo, nego vam želim napomenuti da su se moji jarani Željko i Maja u potpunosti odrekli kompletne zarade od knjige. Sve što se ostvari prodajom knjige, bit će preusmjereno našoj misiji u Kivumuu, gdje namjeravam započeti projekt izgradnje srednje škole za 1000 učenika.

Željko, Maja i ja tražili smo načina kako skupiti što više donacija za izgradnju škole. Kako su oni novinari i inače mi puno pomažu oko pisanja tekstova za našu stranicu, odlučili su napraviti ono što im najbolje ide - napisati knjigu.

U njoj ćete naći dosta zanimljivih podataka, anegdota, raznih priča. Vjerujem da će vam biti zanimljiva, jer malo je na našim prostorima publikacija koje bi govorile o misionarskom radu hrvatskih katoličkih svećenika u Africi.

Evo kako je to ocijenio recenzent knjige Željko Ivanković: "I tako je knjiga o našem čovjeku u Africi, postala ne samo knjiga o bosanskofranjevačkom misionaru, fra Ivici Periću, nego i o pokojnom fra Vjeki Ćuriću, o misionarima iz drugih zemalja, o mladom, tek rascvalom katoličanstvu Afrike, ali ponajviše i ponajprije o samoj čudesnoj Africi, ili barem o jednom njezinom dijelu, koja nam se uvijek otvara, ma koliko o njoj znali ili mislili da znamo, na nov, drukčiji, iznenađujući, fascinantan način".

Zato vas pozivam, dragi prijatelji, da kupite knjigu - jer tako ćete nam pomoći u izgradnji škole. A knjiga će vam ostati kao trajno sjećanje na vašu donaciju.

Organizirajte se, pozovite svoje prijatelje i sve koji nam žele pomoći. Naručite knjigu, pročitajte zanimljivo štivo, naučite ponešto novo i - pomozite da i djeca Kivumua dobiju školu u kojoj će i oni moći naučiti mnogo toga. Tako ćemo zajedno tim mališanima osigurati bolju i sigurniju budućnost.

Želim vam sretan i blagoslovljen Božić te zdravu i uspješnu Novu godinu!

Fra Ivica Perić

Kako do knjige:

Svi zainteresirani za kupovinu knjige mogu se javiti Maji i Željku putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i oni će vam ju poslati poštom.

 

Bankovni račun u KM: UniCredit Bankd.d. • Račun primatelja: 3383202200897320

Primatelj: Nacionalna uprava PMD BiH • Svrha doznake: Izgradnja škole u Ruandi

Devizni račun: UniCredit Bankd.d. • IBAN: BA393383204893626147

SWIFT CODE: UNCRBA22 • No. 48-32-936261

Primatelj: Nacionalna uprava PMD BiH • Svrha doznake: Izgradnja škole u Ruandi

Adresa: Misijske središnjice: Kaptol 32, 71000 Sarajevo • tel/faks: 033/667-889

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript • web: www.missio.ba

Trenutno se nalazite na: Naslovnica