Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Duhovne vježbe i susret s provincijalom

E-mail Ispis PDF

Mainz/Njemačka – Gotovo četvrtina braće naše Provincije žive, rade i(li) studiraju van granica Bosne i Hercegovine. Jedan dobar dio braće živi i radi u Njemačkoj, Belgiji, Austriji i Nizozemskoj. Uprava Provincije Bosne Srebrene je donijela odluku kako bi sva braća trebala godišnje obaviti duhovne vježbe i to u mjestu gdje ih, u toj važnoj dimenziji njihovog duhovnog života, neće smetati svakodnevne obveze.

U tom duhu su i za braću koja žive i rade u Njemačkoj organizirane duhovne vježbe u Mainz. U večernjim satima u ponedjeljak (9.10.) otpočele su duhovne vježbe, koje je predvodio naš profesor iz Sarajeva fra Leon Kikić. Na duhovne vježbe se skupilo petnaestak braće, koji su pomno pratili predavanje našeg duhovnika, uz predavanja smo molili časoslov, te slavili svakodnevne sv. mise. Nije na odmet spomenuti, kako je svaki od sudionika duh. vježbi imao prigodu za ispovijed, te za razmjenu iskustava s braćom, kao i za plodonosne diskusije, bilo one nakon duhovnikova izlaganja, bilo one u večernjim satima u opuštenijoj atmosferi. Duhovne vježbe su završene u četvrtak.

Tijekom duhovnih vježbi, braća su se susrela s mnp. fra Jozom Marinčićem, provincijalom Bosne Srebrene, koji je u pratnji prov. ekonoma i definitora fra Nikice Vujice, te fra Kristijana Montine, definitora, došao posjetiti braću i sudjelovati na sjednici našega „Verein-a“ (udruge) u Njemačkoj. Godišnji susret braće iz Zapadne Europe s Provincijalom i prov. ekonomom je već dugogodišnja tradicija, ali i obveza, jer - prema statutima - sjednica Udruge se mora održati jedanput godišnje.

 

fia

Trenutno se nalazite na: Naslovnica