Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Proslava blagdana sv. Ivana Pavla II. u Šibenici

E-mail Ispis PDF

Šibenica/Podimilačje - Svečanim svetim euharistijskim slavljem u 11h, u nedjelju 22. listopada, proslavljen je blagdan svetog pape Ivana Pavla II., u selu Šibenici, zaštitnika ove filijale u sastavu župe svetog Ivana Krstitelja u Podmilačju. Na mjesnom groblju, ispred crkve u Šibenici, pred više od 700 vjernika iz župa jajačkog kraja, svetu je misu predvodio domaći župnik fra Filip Karadža uz koncelebraciju župnog vikara fra Gorana Barešića i fra Ivanka Vuka, župnog vikara u Jajcu.

U svojoj propovijedi fra Filip je naglasio značaj svetog pape Ivana Pavla za cijelu crkvu i za naš hrvatski narod kojemu je nebrojeno puta u teškim trenutcima njegove povijesti uputio istinsku podršku i pastirsku ljubav. Snagu je crpio iz dubine svoje duboke vjere kao i životne filozofije koja je uvijek bila personalistički usmjerena. U svom dugom pontifikatu, pored svoga životnog svjedočanstva, ostavio nam i je i neprocjenjivo pisano duhovno blago. U svojoj čuvenoj enciklici Fides et ratio naglasio je kako vjera i razum nisu dva suprotstavljena elementa nego da se međusobno nadopunjuju i jedno drugo oplemenjuju. Time je vjernike pozvao da promišljeno vjeruju i vjernički razumiju. Stupaju u trajni i plodonosni dijalog koji sve u različitostima obogaćuje. Isključuje svaki fanatizam i živi razumski osvijetljen vjerom. Današnja nedjelja je i misijska nedjelja. Život Ivana Pavla bio je sav u misiji za Isusa Krista i time i nam postao putokaz da budemo trajni misionari na mjestima gdje živimo i radimo, naglasio je u svojoj propovijedi župnik.

Crkveni zbor na čelu sa s. Gizelom Dolić svojim pjevanjem popratio je ovo slavlje. Poslije svete euharistije nastavilo se sa bratskim agapama za sve nazočne. Bila je to prigoda da se susretni rodbina i prijatelji od kojih mnogi žive u inozemstvu.

 

fia

Trenutno se nalazite na: Naslovnica