Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Održan XX. jubilarni Framafest u Mostaru

E-mail Ispis PDF

Mostar - Dana 28. listopada 2017. godine održan je XX. jubilarni Festival duhovne glazbe Franjevačke Mladeži - Framafest pod geslom ,,Dok me bude, Bogu svom ću pjevati.'' Ovogodišnji Framafest započeo je svečanom svetom Misom u crkvi sv. Petra i Pavla koju je predvodio pomoćni biskup banjalučki, Marko Semren uz koncelebraciju duhovnih asistenata bratstava u Frami Bosne i Hercegovine.

Biskup Marko nas je u svojoj homiliji podsjetio na Franjinu radost kojom je gorio za sve stvoreno te na njegovu neiscrpnu želju za pjesmom i pjevanjem čak i u najtežim trenutcima njegova života. Nakon svete Mise, uslijedila je podjela lunch paketa te tonska proba za izvođače u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače.

Festival je u Hrvatskom domu započeo u 16 sati, a službeno su ga proglasili otvorenim nacionalni duhovni asistent Frame Bosne i Hercegovine, fra Domagoj Šimić i nacionalna predsjednica Frame Bosne i Hercegovine, Doris Trogrlić. Ove godine na festivalu je nastupilo 20 bratstava Frame koje je budnim okom pratio tročlani žiri sačinjen od: fra Tihomira Bazine, Sanje Grabovac i Marije Čolak.

Nakon svih izvedbi, uslijedila je kratka pauza za vrijeme koje se žiri povukao te odlučio o pobjednicima. U revijalnom dijelu programa, nastupila je ženska vokalna grupa sastavljena od bivših framašica iz Širokog Brijega koje su izvodile svima dobro poznate hitove duhovne glazbe. Prije proglašenja, izvedena je prošlogodišnja pobjednička pjesma ''Auxilium'' Frame Tuzla.

Svi izvođači su bili izvrsni, no tri Frame su odnijele glavne nagrade. Nagradu za najbolji tekst osvojila je Frama Vitez s pjesmom ''Vitez u duši''; zbor Frama Grada Zagreba s pjesmom ''Put ljubavi'' osvojio je nagradu za najbolji scenski nastup, a cjelokupni pobjednik je Frama Livno s pjesmom ''Pjevam ti, Bože''.

Nakon proglašenja pobjednika, svi okupljeni su imali priliku još jednom poslušati pobjedničku pjesmu te nakon toga poći kući. Bogu hvala na još jednom susretu koji je uistinu odisao mladošću i veseljem te okupio stara i izronio neka nova prijateljstva. Do sljedećeg susreta u Sarajevu, mir i dobro!

 

Iva Maros

Trenutno se nalazite na: Naslovnica