Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Poštanskom markom do toplog obroka gladnoj djeci u Africi

E-mail Ispis PDF

Domaljevac - Svaki kršćanin, svaka župna zajednica, pozvana je aktivno sudjelovati u misijskom djelu Crkve: molitvom, svjedočanstvom života i zajedništvom dobara a posebno s dosjetljivom ljubavlju.

Ova dosjetljiva ljubav potaknula je i našu zajednicu poslužitelja oltara - ministrante župe sv. Ane u Domajevcu da organiziramo akciju sakupljanja poštanskih marki za pomoć djeci Afrike.

Akciju pod geslom "Poštanskom markom do toplog obroka gladnoj djeci u Africi" započeli smo u Godini Božanskog milosrđa (2016.) i nastavali u Godini obilježavanja proslave 20. obljetnice djelovanja Frame Domaljevac a završili na Svjetski dan misija (Misijsku nedjelju) 22. listopada 2017. god.

Svrha i cilj ove misijske akcije jest potaknuti djecu i roditelje te ostale župljane da sakupljanjem poštanskih marki također možemo pomoći djeci u Africi. Možda će netko reći da je sve ovo što su naši ministranti učinili premalo, besmisleno i uzaludno. Takvima je najbolje uputiti riječi svete Majke Terezije: "Nije važno koliko radiš, već je važno koliko ljubavi unosiš u ono što radiš i koliko to daruješ drugima". Djeca ove župe uče se dobru, jer ljubav i dobro su mnogo bliži ljudskom srcu od mržnje i zla. Ljudsko srce nije stvoreno za sebičnost, nego za ljubav.

 

Ministranti župe Domaljevac

Trenutno se nalazite na: Naslovnica