Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Novaci u posjeti samostanu Fojnica

E-mail Ispis PDF

Fojnica - U nedjelju, 12. studenoga, novaci su, na poziv gvardijana fra Mire Relote, posjetili samostan Duha Svetoga u Fojnici. Povod posjeta je bio obilježavanje spomena mučeničke smrti fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića koji su ubijeni 13. studenoga 1993. na vratima samostana.

Posjet smo započeli misnim slavljem s fojničkim pukom u samostanskoj crkvi koje je predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić uz koncelebraciju fra Maria Katušića i fra Franje Trogrlića. Novaci su animirali misno slavlje čitanjem i ministriranjem. Nakon ručka sa samostanskom braćom, novaci i meštar su s vikarom fojničkog samostana fra Mariom Katušićem otišli izlet na Fratarske staje. Po povratku smo, nakon mise u 17 sati, zajedno s fojničkim pukom i drugim fratrima upalili svijeće na zidu ispred crkve u spomen mučeničke smrti fra Nikice i fra Leona kao i drugih žrtava rata.

Posjet je okončan u ponedjeljak, 13. studenoga misnim slavljem koje je predvodio fra Mirko Majdandžić, župnik u Varešu uz koncelebraciju provincijala Bosne Srebrene, fra Joze Marinčića, fojničkog gvardijana fra Mire Relote i brojnih drugih svećenika.

Na povratku su novaci s meštrom posjetili samostan sestara klarisa na Brestovskom, kratko razgovarali sa sestrama te se preporučili u njihove molitve.

Radosna srca zahvaljujemo gvardijanu i braći samostana u Fojnici na pozivu i lijepom bratskom druženju.

 

fra Danijel Lukić

fra Patrik Mandić

 

 

Trenutno se nalazite na: Naslovnica