Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Nastavak "Franjevačkog marša"

E-mail Ispis PDF

Franjevački hod koji je ove godine drugi put organiziran za Franjevačku mladež Bosne Srebrene, na korak je do cilja. Nakon što je skupina od 60 framaša iz različitih župa propješačila 110 kilometara od Guče Gore preko Novog Travnika, Bugojna i Uskoplja do Rame, u ranim jutarnjim satima 1. kolovoza zaputila se autobusom do Asiza.

Kako su i sami rekli, dionice kojima su pješačili često su bile dosta zahtjevne, ali su hodali s pjesmom i uz molitvu. Oduševljeni su načinom na koji su ih primili njihovi domaćini u mjestima gdje su se zaustavljali na doručak i gdje su spavali.

Damiru iz Tuzle ovo je peti Franjevački hod na kojem sudjeluje, a prvi u Bosni i Hercegovini. Za njega je svaki hod novi izazov, i na svakom dobije novi poticaj koji ga usmjerava dalje. Ipak priznaje da je bilo naporno pješačiti, ali kaže da su se svi borili izdržati do kraja i na taj način se pripremiti za put u Asiz. Svim framašima poručuje da cilj ovog Hoda nije samo posjeta turistička Italiji i Asizu. Puno je više od toga ako se kroz pet dana hoda pripremate za potpuni oprost i za posjetu svim onim mjestima na kojima je sv. Franjo boravio. A upravo ih to očekuje u drugom dijelu ovog hodočašća. Ranim jutarnjim satima 2. kolovoza stići će u Asiz, gdje će slaviti sv. Misu na grobu sv. Franje. U poslijepodnevnim satima, zajedno s tisućama mladih iz Hrvatske, Italije, Austrije i mnogih drugih zemalja pristupit će potpunom oprostu u maloj crkvici Gospe od anđela, a potom i na velikom slavlju vjere ispred bazilike. Naredne dane, posjećivat će mjesta vezana uz život sv. Franje i sv. Klare: grad Asiz, crkvu sv. Damjana, Greccio, Fonte Colombo, La Vernu... Fra Danijel Rajić, područni asistent Frame Bosne Srebrene najavio je i posjetu Padovi, na putu za Asiz, gdje će slaviti sv. Misu u crkvi sv. Ante.

Podsjećamo, ovo je II. Franjevački hod koji organizira Frama Bosne Srebrene. Ove godine održava se od 26. srpnja do 5. kolovoza, pod geslom „Ti si ljepota“. Sudionici su krenuli iz samostana sv. Franje u Gučoj Gori, a svoj hod završili u samostanu na Šćitu u Rami, odakle autobusima idu u Asiz kako bi na dan Gospe od Anđela primili potpuni oprost u Porcijunkuli.

Ivana Vidović

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Nastavak "Franjevačkog marša"