Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Poziv na V. Franjevački hod od Bosne do Asiza

E-mail Ispis PDF

Sarajevo - Draga braćo i sestre framaši, dragi duhovni asistenti, i ove godine organiziramo peti po redu Franjevački hod kroz Bosnu do Asiza koji je ujedno i duhovna obnova za framaše jer je cilj potpuni oprost grijeha u Porcijunkuli 2.8.2015.

Franjevački hod Frame Bosne Srebrene je prvenstveno hodočašće kojim se želi postići da framaši, u zajedništvu, uđu u nove dubine franjevaštva, prodube svoj poziv, te obnove svoju vjeru.

Hod će se održati kao i prošle godine, od 25.7. do 5.8.2015. Ovogodišnja ruta je od župe Vitez preko Busovače, Brestovskog, Fojnice, Kreševa i Kiseljaka do Asiza. Program Hoda čini pješačenje, rad u skupinama, molitva, pjesma i slavlje sv. Mise, a smještaj je po obiteljima ili u školskim dvoranama. Po dolasku u Asiz obilaze se sva značajna mjesta vezana uz život našeg serafskog Oca sv. Franje. Na putu ćemo posjetiti i grad Padovu gdje se nalaze svetište sv. Ante i sv. Leopolda.

Na Hodu mogu sudjelovati svi framaši (primljenici i obećanici), s tim da prednost imaju obećanici, uz napomenu mjesnim Vijećima i duhovnim asistentima, da svoje framaše šalju na vlastitu odgovornost, te da se nikakvo kršenje pravila ili narušavanje zajedništva neće tolerirati. Također, potaknuti prošlim iskustvima, odlučili smo da na Hodu mogu sudjelovati samo oni koji žele ići u Asiz. Broj framaša je ograničen. Na listi prijave iz svakog bratstva može se prijaviti po pet zainteresiranih framaša, s tim da prva dva na listi idu sigurno na Hod, a ostali (3) kandidati samo ukoliko neka druga bratstva ne prijave svoje članove.

Naime, naša provincija broji preko 30 bratstava Frame i cilj nam je da svako bratstvo ima mogućnost biti zastupljeno na Hodu. Ukoliko neka bratstva ne prijave svoje članove, drugi će imati mogućnost sudjelovanja s više framaša. O tome ćete biti informirani nakon isteka roka prijava. Troškovi sudjelovanja iznose 200 KM.

Prijave za sudjelovanje na V. Franjevačkom hodu Frame Bosne Srebrene možete izvršiti na službeni mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a traju do obilježavanja Dana ekologije, 23.5.2015. godine u Varešu. U prijavi je potrebno staviti osnovne kontakt podatke framaša: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, broj putovnice, mob., e-mail i veličinu majice. Hodočasnici u Asiz moraju imati biometrijsku putovnicu Bosne i Hercegovine ili putovnicu Republike Hrvatske a maloljetnici i pismenu punomoć roditelja (fra Danijelovi osnovni podaci koji se mogu navesti u punomoći: putovnica br. HRV 003916503). Participaciju treba uplatiti na službeni račun Frame naveden u podnožju ili dostaviti Fra Danijelu Rajiću, područnom duhovnom asistentu.

 

MIR I DOBRO!

Marija Trogrlić                                                                                           Fra Danijel Rajić

Područna predsjednica Frame                                                        Područni duhovni asistent Frame

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Poziv na V. Franjevački hod od Bosne do Asiza