Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Završen prvi dio Franjevačkog hoda kroz Bosnu

E-mail Ispis PDF

Kiseljak - Ovogodišnji V. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene započeo je proslavom 20. obljetnice djelovanja Frame u Vitezu pod geslom „Mir i dobro širimo“.

Na hodu sudjeluje 50 framaša iz 20 različitih župa i tri sjemeništarca iz Visokog na čelu s duhovnim asistentom fra Danijelom Rajićem. Mladi su hodajući prešli oko 80 kilometara od Viteza preko Busovače, Brestovskog, Fojnice i Kreševa do Kiseljaka.

Svaki dan su započinjali ranom jutarnjom molitvom Časoslova. Hod je bio praćen molitvom krunice, pjesmom i smijehom uz koji se zaboravljaju svi žuljevi i napor. Na putu su koristili knjižicu za razmatranja i kateheze na temu sedam svetih sakramenata. Svakodnevno su molili za obitelj, prijatelje, domovinu i sve koji su nam se preporučili u molitve. Nakon pređenog puta, redovito su radili po grupama, slavili večernju svetu misu, družili se kroz igre i pjesmu, te dan završavali večernjom molitvom. U Brestovskom je bilo organizirano i svjedočenje sestara klarisa o duhovnom pozivu. Hodajući prema Fojnici posjetili su lokalitet Kaštela gdje je boravio fra Anđeo Zvizdović. Na trgu u Kreševu framaši su pjevali i plesali uz prisutnost velikog broja okupljenih građana.

Prva etapa Franjevačkog hoda završila je u Kiseljaku 30. srpnja. Radost framaša je bila velika kada su u podne ugledali toranj crkve sv. Ilije proroka i čuli crkvena zvona. Ustrajali su do kraja kao jedna velika framaška obitelj unatoč jakom suncu, strmim planinama i žuljevima. U Kiseljaku je bilo organizirano klanjanje pred Presvetim a mladi će imati i pokorničko bogoslužje kako bi se pripremili za potpuni oprost grijeha u Asizu. Program u Kiseljaku će završiti izvođenjem scenskih prikaza iz života sv. Franje

Radosna i raspjevana ekipa mladih kreće autobusom na put za Italiju u ranim jutarnjim satima 1. kolovoza, s tim da će prvo posjetiti Padovu, grad sv. Ante i sv. Leopolda. Ovom prilikom framaši zahvaljuju svim svećenicima, časnim sestrama koji su ih srdačno primili u svoje župe; obiteljima koje su velikodušno otvorile vrata svojih domova i dragim ljudima koji su im na putu nudili okrjepu. Mir i dobro!

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Završen prvi dio Franjevačkog hoda kroz Bosnu