Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Primanja i obećanja u Frami Domaljevac

E-mail Ispis PDF

Domaljevac - U crkvi Sv. Ane – Domaljevac u subotu, na spomendan Prikazanja Blažene Djevice Marije, 21. studenog, tijekom sv. mise trinaestero mladića i djevojaka primljeni su, odnosno prvi put su dali ili obnovili svoja obećanja, u bratstvo Franjevačke mladeži.

Misno slavlje predvodio je fra Bono Kovačević, duhovni asistent Frame Domaljevac.

U slavlju je sudjelovalo i 30-ak ministranata. Na početku misnog slavlja fra Bono je naglasio važnost nutarnjeg i izvanjskog preobraženja činom primanja u Framu i davanjem obećanja: pozvani  su biti znak u svojoj župi, što će se očitovati u ozbiljnosti življenja i čitanjem Svetoga pisma i franjevačkih spisa. Nakon službe riječi umjesto propovijedi framašica Ružica Matić je pročitala meditativni tekst "IZABRAN" iz knjige "Osjetiti se ljubljenim" od autora H. Nouuvn.  Poslije meditativnog teksta uslijedio je obred primanja i obred obećanja u Frami. Nakon što je Anabela Franjić, predsjednica Frame Domaljevac, prozvala svakoga osobno, u bratstvo je primljeno jedna djevojaka, šestero ih je prvi put dalo obećanja življenja evanđelja u bratstvu, a šestero ih je obnovilo obećanja. Na kraju obreda fra Bono je svakom podijelio znak TAU i čestitao.

Poslije svete mise framaši i ministranti su se okupili u župnoj dvorani i nastavili zajedničko druženje uz mali veseli i zabavni program. Nakon ugodnog druženja uslijedio je obred izbora Vijeća koji smo započeli znakom križa, te uz službu riječ: čitanja iz Djela apostolskih (6, 1-6), Pripjevnog psalama (Ps 24), Evanđelja po Mateju (Mt 20, 20-28) te uz franjevačka čitanja Spisa svetog Franje i zaziv Duha Svetoga. Nakon glasovanja za izborno vijeće, predsjednika, potpredsjednika, tajnika, blagajnika i voditelja formacije te nakon proglašenja izabranih obavismo i njihovo službeno primanje. Obred izbora u vijeće završismo molitvom franjevačke mladeži i blagoslovom serafskog oca sv. Franje. Nakon izbora Vijeće bratstva Frame župe Domaljevac sačinjavaju slijedeći mladi župe: Marijan Mikolić, predsjednik; Ivana Perišić, potpredsjednik; Maria Koturić, tajnik; Ana-Maria Ćošković, blagajnik i Ana Rukavina, voditelj formacije. Kao delegat područnog bratstva Bosne Srebrene Franjevačke mladeži frame za vrijem obreda izbora Vijeća u Franjevačku mladež Frame župe Domaljevac bio je fra Ivo Bošnjak, župni vikar i duhovni asistent frame župe Tolisa.

Nakon današnjeg bogatog programa fra Bono se zahvalio starom Vijeću na svemu dobrom što su učinili za svoju Framu u protekloj godini, a novom Vijeću zaželio je plodonosan radu u godini koja je pred nama.

Frama Domaljevac

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Primanja i obećanja u Frami Domaljevac