Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Održana II. nacionalna duhovna obnova Frame BiH

E-mail Ispis PDF

Visoko - Od 04. do 06. prosinca 2015. godine u Visokom održana je druga Nacionalna duhovna obnova Frame Bosne i Hercegovine pod geslom „Neka cijeli svijet bude vaš samostan!“.

Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je oko 70 framaša iz cijele BiH. Program je započeo okupljanjem i prijavama u konviktu Franjevačke klasične gimnazije gdje su sudionici bili smješteni, nakon čega je uslijedila molitva svete krunice i misno slavlje u crkvi svetog Bonaventure koju je predvodio nacionalni duhovni asistent fra Slaven Brekalo uz koncelebraciju fra Danijela Rajića, područnog duhovnog asistenta bosanskog brastva Frame.

Nakon večere i uvodnih pozdrava nacionalne predsjednice i duhovnih asistenta, uslijedilo je zanimljivo i kreativno međusobno upoznavanje. Framaši su u petak imali organizirano cijelonoćno Klanjanje pred Presvetim u kapelici konvikta. Tako su u grupama proveli cijelu noć u bdijenju s Isusom.

U subotu program je započeo jutarnjom molitvom nakon čega je fra Slaven Brekalo imao predavanje na temu „Ivan Krstitelj“. Framaši su imali slobodno vrijeme za samostalno razmatranje nad Svetim pismom. Nakon toga je uslijedio rad po grupama gdje su trebali napisati zajedničko razmatranje na zaziv radosnog otajstva krunice i molitvu vjernika. Za to vrijeme članovi nacionalnog vijeća su imali svoj redoviti radni sastanak. U poslijepodnevnom dijelu programa fra Danijel Rajić je pripremio razmatarnje na temu „Milosrđe i oprost“ u sklopu pokorničkog bogoslužja koje je započelo u 15 sati. Nakon ispita savjesti framaši su imali mogućnost za sakrament svete ispovijedi. Svečano misno slavlje u 18 sati predvodio je fra Danijel Rajić uz ministriranje postulanata i pjevanje sjemenišnog zbora. Nakon večere u 20 sati framaši su pogledali duhovni film „Ragamuffin“ a dan završili večernjom molitvom časoslova.

Nedjeljno jutro započelo je jutarnjom molitvom te predavanjem fra Josipa Ikića. profesora engleskog jezika i gvardijana samostana u Visokom na temu Marije. Duhovna obnova završila je zajedničkom svetom Misom, fotografiranjem te ručkom. Duhovno obnovljeni i te obogaćeni novim iskustvom, framaši su se uputili svojim kućama uz radosno iščekivanje proslave blagdana Isusovog rođenja.

Područno vijeće Frame Bosne Srebrene

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Održana II. nacionalna duhovna obnova Frame BiH