Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Duhovne vježbe i godišnja skupština franjevaca Bosne Srebrene u Njemačkoj

E-mail Ispis PDF

Mainz/Njemačka - Franjevci Franjevačke provincije Bosne Srebrene okupili su se i ove godine od 17. do 20. listopada u Biskupijskoj bogosloviji u Mainz-u te održali duhovne vježbe i godišnju skupštinu Udruge bosanskih franjevaca. Duhovne vježbe je predvodio dr. Vili Radman, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Drugoga dana susreta održana je skupština spomenute udruge, na kojoj se raspravljalo i odlučivalo o bitnim pitanjima vezanim uz rad i djelovanje fratara u Njemačkoj. Skupštinom je predsjedao fra Anto Batinić, predsjednik Uprave i delegat, uz asistenciju fra Vislava Krijana, ekonoma udruge te fra Marijana Petrićevića, člana Uprave. Za tu su prigodu iz Provincije doputovali i na skupštini sudjelovali fra Jozo Marinčić, provincijal, fra Nikica Vujica, ekonom provincije i definitor, te fra Kristijan Montina, definitor iz Kufstein-a.

Iste večeri upriličen je susret sa školskim sestrama franjevkama bosansko-hrvatske Provincije Krista Kralja koje žive i djeluju na području biskupije Mainz.

Ovogodišnji susret s duhovnim vježbama i skupštinom Udruge protekao je u bratskom ozračju i bio istodobno prilika za susret braće, budući da su jedni od drugih udaljeni te se pojedini imaju priliku međusobno vidjeti samo jednom godišnje.

 

fra Vislav Krijan

Trenutno se nalazite na: Franjevački pokret Zadnje novosti Duhovne vježbe i godišnja skupština franjevaca Bosne Srebrene u Njemačkoj