Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Sastanak Nacionalnog vijeća FRAMA-e

E-mail Ispis PDF

U subotu, 27.studenog 2010., u Sarajevu u Nacionalnoj središnjici Frame (Zagrebačka 18) održan je radni sastanak Nacionalnog vijeća Franjevačke mladeži – Frame Bosne i Hercegovine. Sastankom je predsjedala nacionalna predsjednica Ilijana Budimir. Na sastanku su također bili prisutni vijećnici Siniša Markanović, Marko Glavaš, Dragan Glavaš i Mario Kraljević, te nacionalni duhovni asistent Frame fra Josip Vlašić i područni duhovni asistent bosanskog područnog bratstva fra Mato Topić.

O čemu to nacionalno vijeće Frame razgovara? O puno toga! Najprije smo se osvrnuli na protekli Framafest održan u Sarajevu 23. listopada ove godine. Mnoge su ideje iznešene, i već na nekom od idućih Framafestova neke od njih bi mogle biti i realizirane, kako bi se time više uradilo na kvaliteti i još boljoj organizaciji samog festivala. Druga točka sastanka bila je putovanje našeg predstavnika Nacionalnog bratstva Frame u Madrid. Naime, pet dana prije početka programa Svjetskog dana mladih u Madridu, odnosno od 10. do 15. kolovoza 2011., bit će održan Međunarodni susret Frame, u kojem će sudjelovati i naše nacionalno bratstvo, i to s 25 sudionika. U Madrid putujemo zajedno s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog bratstva Frame. Također, u suradnji s Hrvatskim nacionalnim bratstvom i Međunarodnim vijećem Frame odlučili smo pomoći našoj braći i sestrama framašima iz Indije, i to prikupljanjem novčanih sredstava koja će omogućiti i njihovo sudjelovanje na susretu u Madridu. Bratska ljubav na djelu!

Sljedeća točka bila je priprema nacionalne skupštine, koja će biti ujedno i izborna. Skupština će se održati od 13. do 15. svibnja 2011. U isto vrijeme i na istom mjestu također će se održati i nacionalna skupština Franjevačkog svijetovnog reda. Glavni dio radnog sastanka bio je iščitavanje i detaljan rad na nacrtu Statuta nacionalnog bratstva Frame u Bosni i Hercegovini kojeg buduća nacionalna skupština treba usvojiti, a potom Nacionalno vijeće FSR-a odobriti.

Mario Kraljević

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Sastanak Nacionalnog vijeća FRAMA-e