Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Humanitarni koncert za bolesnu djecu Usore

E-mail Ispis PDF

Alibegovci - U organizaciji MZ Alibegovci i KUD-a Izvor Žabljak u mjesnom domu kulture u Alibegovcima 29. prosinca 2011. održan je VI. humanitarni koncert za bolesnu djecu Usore. Naime, mnoge obitelji imaju djecu s invalidnošću i posebnim potrebama od rođenja ili od posljedica neke nezgode. Ovaj vid godišnjeg skupljanja novčane pomoći je dobrodošao u danas nezavidne financijske prilike njihovih roditelja.

Na radost organizatora odazvao se velik broj posjetitelja koncerta iz svih župa usorskog dekanata. U programu su nastupili su KUD-ovi: Izvor iz Žabljaka, Jozo Zuber Džido iz Omanjske i Naši Običaji iz Villacha te izvorne skupine Braća Jelići, Zvuci Rodnog Kraja, Bistro Vrelo, Vesele Jetrve, Usorski Jarani, Zov Zavičaja, Seoski Vragolani, Dva Ante, Izvornjačka Duša. Radosnom blagdanskom ugođaju doprinio je svakako nastup zbora Frame iz Sivše s duhovnim pjesmama. Framaši su već tjedan dana ranije bili marljivi u promidžbi koncerta i rasprodaji ulaznica u mnogim naseljima.

Tijekom večeri održana je i dražba umjetnina. Također brojni pojedinci i udruge dragovoljno su priložili svoje novčane priloge u istu svrhu: Zavičajni klub Usorskoga Kraja iz Zagreba, HKZ Sv. Stjepan iz Tullna/A, hrv. zastupnici u Domu Naroda Parlamenta FBIH, udruga Obitelj Mije Ćosića, NK Usora, Hrv. Sokolsko Društvo Usora, udruga bos. Hrvata Prsten iz Zagreba.

Prema zadnjim informacijama prikupljeno je preko 10.000 KM pomoći koja će se darovati obiteljima bolesne i invalidne djece Usore.

Diana Bošnjak

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Humanitarni koncert za bolesnu djecu Usore