Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Primanja i obećanja u mjesnom bratstvu Frame Sivša

E-mail Ispis PDF

Sivša - Poslije osmomjesečne formacije u Sivši su, u subotu 28. travnja, pod večernjom sv. misom u župnoj crkvi sv. Ante Pad., bili slavljeni obredi pod kojim je primljeno devetnaestoro novih članova u mjesno bratstvo, a osmoro ih je položilo svoja obećanja. Misno slavlje i obrede predvodio je fra Mato Topić, duhovni asistent FSR i Frame Bosne Srebrene. Uz njega su koncelebrirali župnik fra Petar Andrijanić, župni vikari fra Stjepan Živković, fra Mario Jurković i fra Domagoj Šimić iz N. Bile te asistirali đakoni fra Miroslav Jonjić i fra Nikica Tomas. Liturgijsko slavlje su pjevanjem obogatili članovi benda Antonius frame iz Sarajeva.

Obredi primanja i obećanja su slavljeni pod geslom Brate moj, Krist i tebe zove: Dođi, slijedi me! Zgodno se to uklopilo uz nedjelju Dobrog Pastira, kada Crkva moli za duhovna zvanja. Tako su prisutni kroz navještenu riječ Božju i izrečenu homiliju razmatrali o općoj kršćanskoj razini kao i o onoj specifično franjevačkoj razini poziva za redovnike i vjernike laike.

Na slavlje došli su roditelji framaša, njihovi prijatelji kao i članovi male frame. Radost ovog slavlja dijelili su s braćom framašima pristiglim iz Brestovskog, Busovače, G. Dubice, Kiseljaka, Kreševa, Lepenice i Nove Bile kod Travnika.

Iza mise na vanjskoj pozornici framaši iz Nove Bile su održali dramsku predstavu o Mariji Magdaleni, koja je svojom evanđeoskom porukom ostavila dubok dojam na prisutne. Nakon predstave u dvorani župne kuće nastavljeno je veselo druženje uz pjesmu, ples, šalu i bratski stol - agape.

Većina gosta framaša je ostala na noćenju kod svojih domaćina te sutradan sudjelovala na pučkoj misi i popodnevnom druženju u prirodi.

Marjana Šimić

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Primanja i obećanja u mjesnom bratstvu Frame Sivša