Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Obećanja i primanje u Framu Bugojno

E-mail Ispis PDF

Bugojno - Već tradicionalno na prvu večer trodnevnice sv. Anti Padovanskom mladi iz Frame Bugojno obnavljaju svoja obećanja da će kroz sljedećih godinu dana slijediti Isusa Krista po primjeru sv. Franje. A drugi mladi pak ulaze u naše bratstvo kako bi živjeli Evanđelje i pronašli put koji daje smisao. Frama je upravo mjesto smisla, mjesto osmijeha, zagrljaja, molitve, radosti, pjesme, zajedništva. Riječi koje smo izrekli pred Gospodinom "Evo me" znače da je to naša odluka,da je Frama ono što želimo i način na koji želimo živjeti i rasti u vjeri i ljubavi.

Početak susreta bila je subota, 9. lipnja kada smo ugostili 22 mladih iz Frame Brestovsko. Najprije su smješteni po obiteljima, a zatim smo se uputili u našu susjednu župu Uskpolje gdje su također bili obredi primanja i obećanja. Nakon svete mise predstavu su izveli mladi iz Brestovskog, a zatim je uslijedilo druženje uz pjesmu i ples. U nedjelju,10. lipnja središte događaja bila je sv. Misa u 18 sati pod kojom je 57 mladih dalo svoja obećanja, a 20 primljeno u Framu Bugojno. Sveto misno slavlje predvodio je fra Mato Topić, provincijski asistent Frame i Franjevačkog svjetovnog reda, a svojim sviranjem i pjevanjem misu su animirali članovi glazbene sekcije Frame Podmilačje. Poslije sv. Mise u prepunom Hrvatskom domu HKD Napredak framaši iz Nove Bile izveli su predstavu "Marija Magdalena". Nakon predstave nastavljeno je druženje u dvorani župnog ureda uz karaoke, pjesmu i ples.

Osim mladih iz Brestovskog, Podmilačja, Nove Bile sa duhovnim asistentom fra Domagojom Šimićem, u goste su nam došli i framaši iz Podhuma sa svojim duhovnim asistentom fra Tomislavom Svetinovićem, framaši iz Rame-Šćita i Rumboka sa svojim duhovnim asistentom fra Mariom Radmanom, framaši iz Viteza sa fra Mišom Sirovinom i đakonom fra Robertom Sliškovićem, framaši iz Uskoplja sa fra Josipom Matijanićem i framaši iz Sivše sa svojim duhovnim asistentom fra Mariom Jurkovićem.

Martina Žulj

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Obećanja i primanje u Framu Bugojno