Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Hodočašće Frame iz Sesvetske Sopnice

E-mail Ispis PDF

Sesvetska Sopnica - Prošli vikend, 14. i 15. srpnja, 20-ak članova mjesnog bratstva Franjevačke mladeži  Župe Svete Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici pošlo je na svoje prvo hodočasničko putovanje i duhovnu obnovu od njena osnutka 10. lipnja. Glavno odredište bilo je Svetište Kraljice Mira u Međugorju. Predvođeni duhovnim asistentom fra Stipom Karajicom, framaši su tijekom subotnjeg programa u Međugorju obišli dobro poznata mjesta:

brdo Križevac, Brdo ukazanja, zajednicu Cenacolo te bili gosti radiopostaje Mir u njihovim novim prostorijama. Večernji program otpočeli su ispovijeđu kod župne crkve Sv. Jakova, nakon koje je uslijedilo svečano misno slavlje na otvorenom pred više stotina vjernika iz raznih krajeva Europe i svijeta. Skupina hodočasnika, čiji korijeni uglavnom potječu upravo iz Bosne i Hercegovine, u nedjelju je bila poseban gost franjevaca u župi i samostanu svetog Petra i Pavla u Mostaru, gdje je animirala jutarnju svetu misu pjevanjem i čitanjima. Domaćin fra Iko Skoko, zajedno sa svojom subraćom, Sopničanima je ispričao povijest franjevaštva na ovim prostorima te pokazao prostorije obnovljene samostanske knjižnice.

Poslije obilaska užeg centra Mostara i Staroga mosta, mladi su se uputili prema Rami, gdje su obišli Franjevački samostan te muzej na Šćitu. Dvodnevno hodočašće upotpunili su i posjetom Svetištu svetog Ive u Podmilačju, nakon čega su sretno i sigurno, duhovno obogaćeni, stigli svojim domovima.

Josip Tolić

Više fotografija

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Hodočašće Frame iz Sesvetske Sopnice