Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Franjevački hod kroz Bosnu do Asiza

E-mail Ispis PDF

U četvrtak, 26.7.2012. počinje Franjevački hod koji se tradicionalno održava već 32 godine. Franjevačka mladež Bosne Srebrene se od prošle godine uključila u ovaj međunarodni projekt Frame. Motiv ovogodišnjeg hoda je „Ti si ljepota“. U samostanu svetog Franje u Gučoj Gori okupit će se oko šezdeset framaša iz raznih krajeva. Program počinje sa svetom misom u 18 sati koju će predvoditi fra Danijel Rajić, meštar postulanata i područni duhovni asistent Frame.

Franjevački hod, hodočašće je i duhovna obnova framaša, kojemu je cilj zadobivanje potpunog oprosta 2. kolovoza u crkvi Gospe od Anđela u Asizu. Hod za mlade traje do 5. kolovoza, a sastoji se od dva dijela: prvi dio od 26. srpnja do 1. kolovoza u Bosni i Hercegovini, te drugi dio od 2. kolovoza u Italiji. Program Hoda u BiH sadrži pješačenje, duhovne nagovore, rad po skupinama, Sv. Misu, pjevanje i širenje radosne poruke mira i ljubavi svim ljudima. Program u Italiji sadrži festival hodočasnika prvog dana ispred Porcijunkule, te u ostale dane obilazak mjesta vezanih uz život sv. Franje i sv. Klare.

Framaši će ići zajedno u pratnji tri svećenika, dvije školske sestre franjevke i dva bogoslova. Ovogodišnji hod će ići sljedećim rasporedom: Četvrtak 26.7. okupljanje u Gučoj Gori i misa u 18 sati; Petak 27. 07. Guča Gora – Novi Travnik; Subota 28. 07. N. Travnik – Bugojno; Nedjelja 29. 07. Bugojno – Uskoplje; Ponedjeljak 30. 07. Uskoplje – Rama; Utorak 31. 07. Cjelodnevni duhovni program u Rami; Srijeda 1.8.2012. Polazak prema Italiji; Četvrtak 2.8.2012. dolazak u Asiz.

Ove godine za framaše je tijekom puta za Asiz organiziran i posjet Padovi gdje će hodočasnici imati priliku vidjeti Svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića kao i baziliku sv. Ante. Mladi će na ovom putu svojim hodom, molitvom i pjesmom posvjedočiti svoju pripadnost Kristu po primjeru sv. Franje.

Područna središnjica Frame Bosne Srebrene

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Franjevački hod kroz Bosnu do Asiza