Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Duhovna obnova u Frami Sivša

E-mail Ispis PDF

Sivša - Duhovnu obnovu 16. i 17. veljače u mjesnom bratstvu za šesnaest članova Frame u Sivši predvodila je s. Celina Vidak iz Visokog. Na obnovi je sudjelovala i područna predsjednica Frame BS Maja Santai.

Kroz niz različitih tema i s motom Obrati se i vjeruj Radosnoj vijestiframaši su razmišljali o smislu korizme i osobno se preispitivali za predstojeća primanja i obećanja.

Na početku je svatko od sudionika je izrekao svoja očekivanja od dva naredna dana. Program duhovne obnove bio je interaktivnog karaktera, a radionice zanimljive. Tako su na poticaje voditeljice sami framaši pokušavali dokučiti što im to neka slika ili određeni biblijski tekst ili predmet poput ključa poručuje. Na trenutak su se vratili i u djetinjstvo, pokušavajući bojicama dočarati svijet iza naših vrata.  Uvečer je upriličeno euharistijsko klanjanje pred Presvetim, a iza večere gledanje filma o sv. Riti.

U nedjelju ujutro, nakon molitve časoslova i doručka, sudionici su razgovarali o iskustvima i razmjenjivali dojmove. Svi su se složili u činjenici da je ova obnova ispunila njihova očekivanja i pozitivno djelovala na njih. Nakon nedjeljne mise s narodom  zajedničkog objeda te oproštaja od s. Celine i Maje, pospremili su prostorije i zaputili se svojim kućama.

Bila je ovo ukupno treća duhovna obnova u bratstvu na Sivši. Tako su po treći put framaši imali priliku provesti vikend u drugačijem ambijentu, a bez svega što ih izvana rastresa, kako bi se međusobno zbližili i zaživjeli kao prava zajednica braće i sestara.

Kristina Pranjić

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Duhovna obnova u Frami Sivša