Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


„Kamp dječjeg veselja“ 2014

E-mail Ispis PDF

Kreševo - U župi Kreševo održan je od 25 - 29. 06. 2014. drugi po redu Kamp dječjeg veselja na kojem je sudjelovalo 120 djece.

Tema ovogodišnjeg kampa bila je Isus Krist, a zabavan program pripremili su naši animatori zajedno s duhovnim asistentom fra Mariom Jurićem. Prvi dan započeo je okupljanjem i sv. misom.

Nakon sv. mise Andrea Stanić i Anita Lalić su djeci objsnile pravila, te ih podijelile u 4 grupe. Najprije je svaka grupa napravila svoju zastavu, a zatim smo učili ples za himnu kampa Hubba Bubba. Uslijedile su radionice s temom Božić. O Isusovom rođenju pripovjedali su nam Marija, Josip, Anđeo i Tri Kralja. Zatim su djeca dobila priliku da budu glumci, te su uslijedile razne igre.

Drugi dan je također bio zabavan tema je bila o Isusovim čudima kojih je bilo mnogo te su djeca mogla dosta naučiti. Mogli smo uživati u 3 skeča koji su pripremili animatori i naši vrijedni volonteri te u kratkom crtanom filmu. Ostatak dana djeca su provela u igrajući poštar u koji su se djeca maksimalno uključila.

Tema trećeg dana bila je naš najveći blagdan Uskrs. O Isusovom uskrsnuću pripovjedali su nam: Isus, Poncije Pialt, sv. Petar i Marija Magdalena. Nakon teme imali smo uzbudljivu igru Lov na blago u koju se uključili i animatori i volonteri.

Šećer na kraju je bio vodeni dan koji su djeca dugo čekala. Bilo je tu raznih vodenih igri kao što je gađanje spužvom, ping pong loptica, iscjedi spužvu, gađanje animatora itd. Na krju smo imali zajedničku misu te prezentaciju u kojoj su roditelji mogli vidjeti šta su im djeca radila kroz protekle dane. djeci za uspomenu su ostale ovčice koje su pravila i nadamo se da će se uvijek rado sjećati ovoga kampa.

Ivana Matić

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti „Kamp dječjeg veselja“ 2014