Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Održan redoviti godišnji kapitul OFS-a bosanskog bratstva Kraljice Katarine

E-mail Ispis PDF

Visoko - U Franjevačkom samostanu svetog Bonaventure u Visokom, 26. rujna održan je redoviti godišnji kapitul Franjevačkog svjetovnog reda bosanskog bratstva Kraljice Katarine.

Susret je započeo uvodnim pozdravom Željka Majdanđića, ministra područnog bratstva i fra Danijela Rajića, duhovnog asistenta. Nakon toga je izmoljena je krunica i slavljena sveta misa na kojoj su se svi okupljeni pomolili za pokojne trećoredce i duhovne asistente. Posebna nakana je bila i za svećenička i redovnička zvanja povodom kvatrene jesenske subote.

Na kapitulu je bio prisutan 31 sudionik te nekoliko duhovnih asistenata. Kapitul je protekao u radnoj atmosferi. Nazočni predstavnici iznijeli su izvješća o radu njihovih mjesnih bratstava. Ministar Željko je iznio izvješće u kojem je istakao što je sve učinjeno u proteklom razdoblju a svoje izvješće podnio je i duhovni asistent. Nakon ručka i kratkog bratskog druženja u sjemenišnoj blagovaonici fra Danijel je sve trećoredce proveo kroz franjevački samostan u kojem su mogli vidjeti bogatu arheološku i prirodoslovnu zbirku. Zatim se nastavilo s radom i osvrtom na pročitana izvješća. Nakon rasprave doneseni su zaključci vezani za daljnji rad bosanskog područnog bratstva. U poslije podnevnim satima sudionici su krenuli svojim kućama s blagoslovom za ustrajnost u življenju Evanđelja po primjeru sv. Franje.

Područno vijeće bosanskog bratstva kraljice Katarine

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Održan redoviti godišnji kapitul OFS-a bosanskog bratstva Kraljice Katarine