Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Proslavljen obred primanja i obećanja u Frami Guča Gora

E-mail Ispis PDF

Guča Gora - Dana 2.10.2015.god u samostanu, u Gučoj Gori, u sklopu trodnevnice pred svetkovinu sv. Franje Asiškog, održan je i obred primanja i obećanja Frame Lašvanske doline.

Osim domaćina, frame Guča Gora, na tom svečanom činu prisustvovale su i susjedne župe, Nova Bila, Vitez, Bučići, Dolac te Zenica. Otkucavši 18h, framaši su svjesno i na svoj način pristupili misi i obredu. Misno slavlje predvodio je duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, fra Danijel Rajić, u koncelerbraciji sa svećenicima iz već spomenutih župa. Svoje "Evo me" izrekli su framaši, i sama činjenica da, kako je rekao fra Danijel u svojoj propovijedi, je velika sila u svijetu kada nas preko 1000 želi služiti i biti Framaš. Evanđelje je bilo po Mateju, i samim tim, fra Danijel nas upućuje da smo Kristovi vlasnici, da živimo po evanđelju. Nikada se ne bojati prepoznat Božji dlan, jer nam je Bog poslao anđele da nas štite na životnom putu.

Po završetku misnog slavlja, mogli smo samo vidjeti osmijehe na brojnim mladim licima. Framaši su nastavili uveličati svoje slavlje nakon sv. Mise u samostanskoj dvorani za namjenu, gdje su se, kako kazu, jako dobro zabavili-nikad bolje. Ovim putem zahvaljujemo fra Danijelu Rajiću na predvođenom misnom slavlju, svećenicima, domaćinima, kao i svim župljanima.

Više fotografija

Mir i Dobro. 
Tihana Andrić

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Proslavljen obred primanja i obećanja u Frami Guča Gora