Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Primanje u službu 14 novih ministranata u župi sv. Ane u Domaljevcu

E-mail Ispis PDF

Domaljevac - U Godini Božanskog Milosrđa na drugu nedjelju kroz godinu, na blagdan sv. Antuna, pustinjaka 17. siječnja 2016. u župi sv. Ane u Domaljevcu svečanim euharistijskim slavljem koje je predslavio fra Bono Kovačević, župni vikar  u prepunoj crkvi sv. Ane obrednim slavljem uvedeno je četrnaest novih ministranata u ministrantski zbor ove župne zajednice.

Na početku euharistijskog slavlja fra Bono uveo je zajednicu u ovaj svečani obred te pozvao vjernike na radost zbog četrnaest novih ministranata koji će biti primljeni u službu poslužitelja oltara.

U svojoj homiliji fra Bono objasnio je što znači riječ ministrant te koje je njegovo poslanje, osvrćući se na tri karakteristike: ponašanje, pobožnost i revnost, koje bi trebale krasiti svakoga poslužitelja oltara. Nakon homilije voditelj ministrantske zajednice, Josip Mikolić, prozivao je imena svih kandidata, a kandidati su tako pristupili oltaru s riječima: ”Evo me!”. Pred velikim brojem župljana, roditelja, braće i sestara kandidati su pristupili obredu uvođenja u ministrantsku službu gdje su izrazili želju da postanu poslužitelji oltara te dali svoja obećanja da će svoju zadaću izvršavati savjesno i časno.

Nakon uvodne molitve fra Bono je blagoslovio nove ministrantske haljine, a poslije su novi ministranti radosno pristupili oblačenju svojih haljina pri čemu su im pomogli stariji  ministranti. Nakon blagoslova i oblačenja ministrantskih haljina kao vanjski znak svoje službe oltaru  ministranti su primili iz ruku svećenika ministrantski križ kojim će se služiti i nositi za vrijeme svete mise. Za vrijeme primanja ministrantaskoga križa primljeni ministrant Josip Ćošković pročitao je meditaciju o "Ministrantskoj zajednici " koja govori o tome kakva bih trebala biti zajednica poslužitelja oltara. Poslije svečanog obreda primanja u službu u molitvi vjernika novi poslužitelji oltara su izrekli molitvene nakane za dječake i djevojčice u Godini Božanskog Milosrđa, te zamolili milosrdnog Oca, da ih učini dionicima svoga spasenja kroz ministrantsku službu.

Na kraju euharistijskog slavlja fra Bono je čestitao novim ministrantima: Ivanu Adamčević, Antoniji Ćošković, Mateji Anđić, Paulini Mikolić, Dominiku Anđić, Daliji Tunjić, Mateji Lucić, Kristini Gašparević, Dijani Vorgić, Dijani Ćošković, Josipu Ćošković, Luciji Rošić, Nikolini Mamuzić i Ivanu Čičković na primljenoj službi te im podijelio ministrantske iskaznice, knjigu Svećenik i prigodne privjeske Isus kao uspomenu na primanje u ministrantsku službu.

Župa sv. Ane je ponosna na svoje ministrante kojih je iz godine u godinu sve više. Svake nedjelje redovito dolaze slaviti euharistiju.

Uz savjesno izvršavanje svojih dužnosti i dolazak na sv. Misu, ministranti ove župne zajednice imaju svoj redoviti susret svake subote, a za služenje kod oltara priprema ih fra Bono Kovačević, župni vikar.

Frama Domaljevac

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Primanje u službu 14 novih ministranata u župi sv. Ane u Domaljevcu