Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Kreševski framaši osmislili i proveli projekat ''Osmijeh''

E-mail Ispis PDF

Kreševo - Tijekom korizme kreševski su se framaši odlučili posvetiti često zanemarenim i ugroženim osobama u našem društvu, vođeni tjelesnim i duhovnim djelima milosrđa u ovoj jubilejnoj Godini Milosrđa.

Tako je i osmišljen projekat ''Osmijeh'' u sklopu kojeg su framaši odlučili posjetiti zavod ''Drin'' u Fojnici i ERC ''Duga'' u Kiseljaku.

Posjeta zavodu ''Drin'' bila je 5. ožujka, a 20 framaša su na zabavan način, kroz pjesmu, igre i ples uljepšali jedan dan korisnicima u Zavodu. Na taj način pokušali smo razbiti predrasude koje imamo prema osobama s poteškoćama i poremećajima kako na fizičkoj, tako i na psihičkoj osnovi.

Posjeta ERC ''Duga'' u Kiseljaku bila je 17. ožujka, gdje su framaši također održali zabavno-edukativne radionice sa djecom u centru, ali su i kao poklon donijeli slatkiše koji su skupljeni kada su framaši za vrijeme maškara obilazili kuće u Kreševu te je donirana određena količina novca koja je također skupljena za vrijeme maškara.

Drugi dio projekta ''Osmijeh'' odrađen je u župi Kreševo, gdje su već tradicionalno framaši skupljali prehrambene i higijenske potrebštine u trgovinama, od kojih su poslije napravljeni paketi, njih oko 40, i podijeljeni osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe u župi Kreševo. Kao prvo, zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način omogućili ostvarivanje ovog projekta, te se nadamo da će se uspješna suradnja sa osobljem zavoda ''Drin'' i ERC ''Duga'' uskoro ponoviti.

''Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste'' (Mt 25, 45)

Frama Kreševo

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Kreševski framaši osmislili i proveli projekat ''Osmijeh''