Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Mladi iz Domaljevca sudjelovali na susretu mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini

E-mail Ispis PDF

Komušina - Na prostoru Vrhbosanske nadbiskupije u dijecezanskom Svetištu Gospe Kondžilske u župi Komušina nadaleko od Teslića, 28. svibnja 2016. godine  svečano je proslavljen  četrdesetpeti u nizu susret mladih Vrhbosanske nadbiskupije pod geslom "Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe".

Predprogram je započeo 27. svibnja dolaskom svih onih koji su se prijavili da sudjeluju prvi dan susreta uz večernju svetu Misu, radionice i Klanjanjem pred Presvetim.

Na sam dan susreta u subotu, 28. svibnja program je započeo dolaskom hodočasnika i pokorničkim bogoslužjem koje je bilo kod župne crkve između 9: 00 i 10: 00 sati. Zatim je uslijedila svečana procesija pobožnošću krunice i litanija prema Kondžilu.

Središnji dio susreta, svečano euharistijsko slavlje, u zajedništvu s upraviteljem župe velečasnim Markom Hrskanovićem, svećenicima u koncelebraciji,  te oko 2. 000 mladih  i vjernika iz svih župa Vrhbosanske nadbiskupije, predvodio je nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić.

Na sam dan susreta liturgiju su animirali mladi Šamačkog dekanata kroz čitanje pred početak procesije, ministriranje, pjevanje, čitanje Riječi Božje, molitvu vjernika i prinos darova što je plod njihove priprave za ovu svečanost susreta oko euharistijske gozbe u zajedništvu mladih koji su došli na ovaj susret. Za vrijeme prinosa darova mladi župe svete Ane u narodnim nošnjama svoga kraja prinijeli su na oltar darove koji simboliziraju posebno napor, trud i rad vjernika i naroda Bosanske Posavine. Pjevanje su animirali zbor mladih "Pax" župe Uznesenja BDM iz Tolise pod ravnanjem Željka Klaića i Magdalene Mišković a liturgiju su animirali mladi župe sv. Ane iz Domaljevca: Franjevačka mladež Frama i ministranti.

Nakon mise mladi su nastavili program kroz Sajam mogućnosti koje jedna župna zajednica može pružiti svome puku, a prvenstveno svim mladim vjernicima, bilo je osigurano mjesto na kojem su mogli predstaviti aktivne župne skupine i udruge te kroz Festival vjere gdje su udruge, zajednice i bendovi mladih svojim sudjelovanjem doprinijeli i obogatili 45. Dan mladih. U sklopu Festivala vjere Frama Domaljevac izvela je scenski dio "Gospodin i gospođa Pilat" od autora Paula Roth. Također, u sklopu sajma mogućnosti i Festivala vjere bili su proglašeni pobjednici Natječaja za dodjelu malih grantova nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II" za projekte mladih.

Na susretu, koji je i ove godine organizirao nadbiskupijski Ured za pastoral mladih, sudjelovalo je više od tisuću mladih.

Ovom prilikom zahvaljujemo se organizatorima i svim sudionicima susreta, posebno mladima Šamačkog dekanata koji su animirali liturgiju na sam dan susreta.

Frama Domaljevac

Trenutno se nalazite na: FSR i FRAMA Novosti Mladi iz Domaljevca sudjelovali na susretu mladih Vrhbosanske nadbiskupije u Komušini