Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Pismo iz Amerike!

Ne možemo jos da konfirmujemo naš dolazak ovog ljeta, ali kako sada stvari stoje, izgleda da ćemo morati kanselovati tikete koje smo bukirali, jer nas ubi morgidz za taun haus sto smo kupili. Doduše, za tikete imamo, ali ne možemo skupiti za prezente svima vama, dajdzi i ostaloj familiji. A bez toga ne ide da dolazimo jer nećemo da nas smatraju za nekakve pankove, kao sto su pričali za Seju i njegove kad su svojima donijeli po 100 dolara, kako su fukara i kako ništa nisu uradili u Ameriki.

Mi tako nećemo. Jal' dolazimo kao hadzije jal' nikako. Zato smo se i dogovorili da sejvujemo sto možemo vise i da sve odložimo za sljedeći vekejsn.

Inače, mi živimo dosta dobro. Ja radim ful tajm i jos dva part tajma, a Razija je nasla i treći part tajm preko vikenda, ali smo dobro uskladili sihte pa možemo da se viđamo svakog drugog vika. Možda je to malo nezgodno za Dzesiku, ali njoj plaćamo dej ker poslije škole, a odatle je uzima bejbi siterka i dovodi kuci na spavanje. Ona, iako je mala, konta da mi ovoliko radimo za njeno dobro i da ovako mora sve dok ne otplatimo morgidz. Svaki fri tajm koristimo da budemo sa njom, pa smo je tako last samer (ili to bješe pretprošlog?) vodili cijeli dan na Grejt Lejks. Kupili smo joj i hot dog i ajs krim i od tada stalno svima priča kako joj je bilo bjutiful. Ja imam dosta posla oko taun hausa - katujem travu, čistim atik i nekako ugrabim par sati dnevno da sređujem bejsment jer hoćemo da ga rentamo i tako povećamo inkam. Kao sto vidite, da je lako - nije, ali kad je čovjek hard vorker i kad dobro isplanira skedzual može na sve stici.

Ja sam lijepo dotjerao liniju na 130 paunda, pa se neki naši kokuzi odavde šegače da sam se osušio zato sto puno radim i spavam samo četir sata, ali to je samo zato sto su oni dzelos na mene, a i ne znaju da ja uvijek ugrabim bar 45 minuta slipa u sabveju. Čovjeku više i ne treba, a i to je samo prvih 25-30 godina, dok ne otplatimo morgidz, a poslije ćemo da uživamo. Sve je lako kad imaš svoj target.

Čuo sam da Sejo i ove godine ide za Bosnu. Može mu se kad već deset godina čuči na velferu i još razvozi picu za keš, a žena mu otvorila bjuti salon u stanu pa ove naše guske navalile ko nezdrave na her kat u nje. Ali, sta im vrijedi kad ne znaju da investuju nego sve spiskaju na putovanja i neke druge stjupid šeme. Zato će sav život biti fukara koja rentuje svoj apartment, a mi imamo properti i sejving akaunt u banci.

On stalno mejk fan od mene i priča okolo kako sam ful i ne znam da živim. Ali polako, doće maca na vratanca i njegovog apartmenta! Ja sam već obavijestio Revenju Kanada o njegovim biznisima, pa ću ga pitati kako se živi kad bude počeo plaćati taksu za sve ove godine. A to što on misli kako mi ne znamo da živimo, malo se zafrko! Skoro svaki satrdej uveče ja i moja Raza popijemo kejs piva – onaj mali od siks. Doduše, ona popije samo jedno zato sto mora na najt sift od devet, ali se zato ja rileks i smažem sve ostalo jer u sandej radim tek od osam ujutru.

Zato, kad ga vidite nemojte vjerovati sta priča jer on nije čovjek za rispekt. To je rizon sto vam nisam poslao dolare po njemu, jer znam da će reci da sam goljo i da grabim samo za sebe. Vi znate da to nije zbog toga, nego zato sto sam temporari short, ali i to je samo dok ne otplatimo morgidz, prvih 25-30 godina. Poslije ćemo svi da uživamo.

Trenutno se nalazite na: Zabava Humor Pismo iz Amerike!