Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Provincijal Bosne Srebrene u posjetu Kivumuu

E-mail Ispis PDF

Kivumu, 30. 1. 2012. - Hrvatski jezik posljednjih je nekoliko dana domaći jezik u našoj misiji u Kivumuu. U bratski posjet su nam došli provincijal Bosne srebrene fra Lovro Gavran, gvardijan franjevačkog samostana u Podsusedu fra Tomo Anđić te fra Ilija Krezo, također član Bosne srebrene koji služi u Frankfurtu, u Njemačkoj.
Provincijal je došao upoznati se s našim radom u Ruandi, no glavni cilj njihova dolaska svakako je obilježavanje tragične pogibije našega brata fra Vjeke Ćurića, koji je 31. siječnja 1998. godine ubijen u 41. godini života ispred crkve sv. Obitelji u ruandskom glavnom gradu Kigaliju.

Meni ovaj posjet iznimno puno znači. Prije svega, zbog fra Vjeke, jer to dokazuje da njegova žrtva, život i djelo nisu zaboravljeni. A onda i radi nas koji nastavljamo služiti ovome narodu. Pokazat ćemo provincijalu što radimo, kako radimo, koliko smo postigli, kakvi su nam planovi.

Raduje me i što ću sa fra Tomom Anđićem moći pročešljati naše zajedničke afričke dane. Naime, fra Tomo je bio 17 godina misionar u Africi. U Hrvatsku se vratio 2003. godine. Upravo s njim sam dijelio svoje prve misionarske dane u Ugandi. Oni koji su pročitali knjigu „Naš čo'ek u Africi“ znaju o čemu pišem.
Svojoj braći želim dobrodošlicu u našu misiju u Kivumuu i nadam se da će im boravak biti afrički ugodan!

Fra Ivica Perić

http://vjeko-rwanda.info/

Trenutno se nalazite na: Naslovnica