Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Proslava svetkovine Svih svetih u Livnu

E-mail Ispis PDF

“Radujmo se svi u Gospodinu! Svetkujmo blagdan u čast svih svetih: njihovu se blagdanu raduju anđeli i zajedno s njima slave Sina Božjega”.

Livno - Dana 1. studenoga u župi Livno proslavljena je svetkovina Svih svetih. Prvo misno slavlje je bilo u 7 sati u samostanskoj crkvi na Gorici koje je predslavio fra Bogdan Jolić. Kasnije su se novaci, na poziv župnika, pridružili proslavi patrona gradske župe u Livnu koju su animirali čitanjem misnih čitanja.

Svečano misno slavlje predslavio je župni vikar fra Ivan Mijatović uz koncelebraciju još osmorice svećenika. Fra Ivan se u propovijedi osvrnuo na evanđelje o blaženstvima koje je stavio kao sliku u kojoj možemo vidjeti svetost. Na kraju mise sve prisutne je pozdravio i župnik fra Vinko Sičaja uz čestiku patrona i zahvalu za sudjelovanje. Nakon mise je izmoljeno opijelo ispred crkve za poginule žrtve II. svjetskog rata. Poslije molitvenog programa nastavljeno je bratsko druženje uz ručak u župnoj kući.

U 15 sati je proslavljena još jedna misa na groblju sv. Mihovila na Gorici. Predslavitelj je bio fra Bogdan Jolić uz konclebraciju fra Miroslava Ištuka. Novaci su animirali misu čitanjem, ministriranjem i pjevanjem zajedno sa časnim sestrama i članovima goričkog zbora.

Svemogući vječni Bože, molimo te da po velikom broju svih svetih zagovornika i nama udijeliš veće obilje svoga milosrđa.

 

fra Danijel Lukić

fra Patrik Mandić

Trenutno se nalazite na: Naslovnica