Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Tribina o čudesnoj moći molitve

E-mail Ispis PDF

Bistrik/Sarajevo - U utorak, 7.11.2017. u 18 sati slavljena je svečana zavjetna sveta Misa u svetištu svetog Ante na Bistriku na nakanu svih štovatelja. Svetu misu predslavio je fra Velimir Bavrka, župnik u Vitezu uz koncelebraciju članova samostanskog bratstva. Na misi je pjevao i svirao zbor Frame Vitez.

Fra Velimir je u nadahnutoj propovijedi govorio da je Bogu najvažnije naše srce i da ne možemo spoznati Boga ako nismo upoznali svoju nutrinu. Potaknuo je vjernike da pokušaju u molitvi jednu noć odvojiti samo za Boga. Frama Vitez je na koncu svete Mise otpjevala pjesmu „Vitez u duši“ za koju je dobila nagradu za najbolji tekst na ovogodišnjem Framafestu. Nakon svete mise, u prepunoj Galeriji svetog Ante fra Velimir je održao predavanje na temu: „Čudesna moć molitve“ a slušatelji su imali mogućnost i postavljati pitanja na tu temu.

Fra Danijel, voditelj rada s mladima na Bistriku, se zahvalio svom subratu i najavio da će mladi s Bistrika ići u posjet Međugorju 18.11. a da će redoviti mjesečni susret molitvene zajednice „Spiritus Sanctus“ biti 19.11. nakon svete mise i klanjanja pred Presvetim. I kroz ovu akademsku godinu mladi će imati priliku slušati zanimljiva i raznovrsna predavanja u duhu nauka Katoličke Crkve i da će osim tribina, biti organizirani izleti i kulturno - zabavne večeri. Sve aktivnosti mladih na Bistriku i druga događanja moći će se pratiti na novoj web stranici www.svetiantosarajevo.com koja je u tijeku izrade.

 

www.svetiantosarajevo.com

Trenutno se nalazite na: Naslovnica