Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


24. godišnjica ubojstva fojničkih fratara

E-mail Ispis PDF

Fojnica - Danas je u Franjevačkom samostanu u Fojnici obilježena 24. godišnjica svirepog ubojstva fojničkog gvardijana fra Nikice Miličevića i vikara fra Leona Migića koje je nevine u samostanu ubio Miralem Čengić, vojnik Armije BiH, a nalogodavac do danas nije otkriven.

Svetu misu je predvodio je fra Mirko Majdandžić, župnik iz Vareša, u koncelebraciji s fra Jozom Marinčićem, provincijalom Bosne Srebrene, fra Mirom Relotom, fojničkim gvardijanom i brojnim svećenicima. Fra Mirko je u svojoj propovijedi naglasio da ubijeni fratri, kao i ostali pobijeni u posljednjom ratu iz hrvatskog naroda, nas žele poučiti kako se trebamo čuvati da nama ne ovlada strah i mržnja, kao i da u njihovoj mučeničkom smrti trebamo pronaći snagu za mučeništvo koje svakodnevno proživljavamo pritisnuti različitim nevoljama u ovoj našoj zemlji.

Svetoj misi je nazočilo mnoštvo naroda, a osobito je bilo lijepo vidjeti brojnu školsku djecu koja su zajedno sa svojim nastavnicima došli na svetu misu. Za dostojanstveno pjevanje tijekom misnog slavlja pobrinuli su se mladi iz Fojnice.

Nakon svete mise svećenici su se u procesiji uputili do mjesta pogibije dvojice fratara, gdje je provincijal Bosne Srebrene predvodio molitvu opijela za ubijene.

Ubojici i nalogodavcu neka Svevišnji oprosti, a našoj pokojnoj braći fra Leonu i fra Nikici te svim poginulima tijekom Domovinskog rata udijeli vječni pokoj!

 

fia

Trenutno se nalazite na: Naslovnica