Franjevačka provincija Sv. Križa - Bosna Srebrena

  • Puni ekran (Fullscreen)
  • Široki ekran (Widescreen)
  • Uski ekran (Narrow screen)
  • Veća slova
  • Standardna veličina slova
  • Standardna veličina slova


Održan Prvi susret mladih koji imaju smještaj u redovničkim zajednicama

E-mail Ispis PDF

Bistrik/Sarajevo - Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH, organiziralo je u utorak, 28. studenog, u franjevačkom samostanu sv. Ante u Sarajevu na Bistriku, prvi susret mladih, koji imaju smještaj u redovničkim zajednicama.

Susret je započeo euharistijskim slavljem u 18 sati kojeg je predslavio don Branko Bendra, voditelj oratorija „Don Bosco“ uz koncelebraciju fra Jose Oršolića, ravnatelj FMSC-a, gvardijana fra Slavka Topića, te vikara i provincijskog promotora duhovnih zvanja fra Danijela Rajića. Na sv. Misi je pjevao i svirao bend mladih „Marijin štit“ iz Žepča.

U sklopu redovitih studentskih tribina koje se održavaju na Bistriku u Galeriji samostana, s početkom u 19 sati, bila je organizirana tribina na temu: „Svjedočanstva vjere iz života mladih“. Svoje iskustvo vjere, na vrlo zanimljiv i pristupačan način, posvjedočili su Ivan Širić, profesor matematike i Nikolina Cvitanović, studentica teologije. Na susretu su sudjelovali studenti i mladi iz različitih domova redovničkih zajednica, te sestra Jadranka Obućina, tajnica KVRPP i sestra Antonela Rašić, predstojnica FDC u Sarajevu.

Nakon tribine bila je pripremljena večera na kojoj su mladi imali priliku međusobno se upoznati i družiti. Na koncu programa, sudionici su s radošću izrazili želju da se u skorije vrijeme ponovno organizira jedan ovakav lijep i koristan susret.

 

Fra Danijel Rajić

 

Trenutno se nalazite na: Naslovnica